Our news

Ukrainian Art Fest «Nuova Primavera»

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

З 23 по 30 квітня в римській галереї Palazzo Velli Expo відбудеться арт-проект Ukrainian Art Fest NUOVA PRIMAVERA. Культурний центр «АртЛайн» за підтримки МЗС та Посольства України в Італії виступив організатором проекту, мета якого презентувати італійській аудиторії потенціал сучасної України в різних арт-сферах: живопис, керамічна скульптура, емалі, фешн-ілюстрація, ювелірні прикраси, авторський парфум, мода Haute Couture.

UAFRA підтримує Культурний центр «АртЛайн» та бере беспосередню участь в  Ukrainian Art Fest NUOVA PRIMAVERA.

 

Проект об‘єднує більше 20 авторів, кожен з яких по-своєму інтерпретує тему весни, відродження, духовної трансформації, проходження крізь випробування заради створення нового, народження нових ідей та змістів.

 

«Мета арт-проекту – охопити різні творчі області та створити синергію, яка б передала той рівень креативу, той бурхливий процес неспинного творення, що панує зараз в Україні. Сучасна Україна дуже різна: багата традиціями але чуйно реагуюча на актуальні виклики, концептуальна, елегантна, стильна, глибока та з гумором, енергійна, спроможна створювати нові змісти та втілювати у життя нові ідеї. В мистецтві раніше, ніж в будь-якій іншій сфері, відображується код змін та можливі повороти майбутнього розвитку. Отже ця виставка – своєрідне віддзеркалення мрій та ідеалів сучасного українського суспільства», – ділиться куратор проекту, художниця Маріанна Абрамова.

В інтерпретації художників тема весни набуває філософського звучання, де є місце міркуванню про минуле та майбутнє, свободу та відповідальність, про стан позбавлення від панциру задля нового життя та стан нашарування пластів досвіду, що з часом формують облік людини, про мрійливу легкість та самотність, про красу природи України та світу, народження розкоші з хаосу, а цілісного з уривків емоцій, про пульс життя та вміння цінувати кожну його мить.

 

Учасники проекту:

 

Живопис: Маріанна Абрамова, Ірина Акімова, Інна Катющенко, Софія Кульчицька, Іван Пилипенко, Катерина П’ятакова.

Керамічна скульптура: Олеся Дворак-Галік, Андрій Кириченко, Ольга Пильник, Єлізавета Портнова.

Живопис на склі – Лілія Задоянчук.

Емалі – Аліна Набока.

Колажі: Микола Солонер (Лондон), Катя Сита, Дана Якимчук.

Авторська лялька – Лідія Гринько.

Фешн-ілюстрація: скетчі від офіційного фешн-ілюстратора «Ukrainian Fashion Week-2019» Оксани Іванченко.

Бренд DVOIRA – авторські хустки від Віри Шелест «Київський калейдоскоп». Концепція бренду будується на історії Києва та його архітектурних пам’яток.

Бренд COOLBABA – створені за унікальною технологією лакшері hand –made капелюхи від Ірини Красильнікової.

Ювелірне мистецтво – вишукані ювелірні прикраси від переможця міжнародного конкурсу Artistar Jewels Станіслава Дрокіна.

Аромат проекту – парфум SVET від відомого парфумера, ольфактолога Богдана Зубченко та ідейної натхненниці аромату, засновниці Клініки медичної косметології ESTHEL Світлани Лисенко. Авторський парфум буде вперше презентовано для закордонної аудиторії.

Fashion Haute Couture – в рамках проекту відбудеться показ розкішної Haute Couture колекції LUMINOUS SHINE OF ETERNITY одного з найяскравіших молодих дизайнерів України YS (Yanis Stepanenko). Джерелом натхнення для створення колекції стали автентичні українські та давньослов’янські силуети 18-19 століть, що дизайнер реінтерпретував у модерний контекст.

 

 

Kyiv, st. Voloska, 50/38, of. 144

  • Phone: +38 063 671 64 25
  • Email: uafraw@gmail.com

Photo of pictures

© UAFRA 2018. Все права защищены