Our news

OPEN CALL «МОЖНА – НЕ МОЖНА»

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

UAFRA оголошує конкурсний відбір робіт на виставку, що відкриється 18 вересня 2019 року в Музеї історії міста Києва

Тема виставки: «МОЖНА – НЕ МОЖНА»

Ми все своє життя знаходимося в системі координат «можна-не можна», «дозволено-не дозволено».Подібна система обмежень дозволяє безлічі різних людей мирно співіснувати в суспільстві, розвиватися самим і розвивати суспільство.

В першу чергу ця «система» покликана оберігати нашу особисту безпеку, оскільки забороняє нам те, що шкідливо для інших членів суспільства. Набір етичних правил «можна - не можна» ми отримуємо в ранньому дитинстві від батьків разом з рекомендаціями шукати певні компроміси в рамках цих обмежень.

Система «можна - не можна» описує складні взаємини між державою і особистістю: від ліберального «можна те, що не заборонено» до авторитарного «можна те, що дозволено (державою, громадською думкою або чимось іншим)».

У науці «можна - не можна» скоріше не питання сенсу (в пошуку нового треба долати минулі «не можна»), а питання етики самого пошуку, механізму та сфери застосування наукового відкриття.

Що таке «можна» і «не можна» в мистецтві? Як нові підходи, нові техніки, нові теми породжують нові смисли? Під впливом яких чинників сьогодні мистецтвом стає те, що раніше ним не було?

Система координат «можна - не можна» розвивається разом із суспільством, його історичним, політичним, соціальним і культурним контекстом. Чи є вона інструментом розвитку та розмаїття, або обмежувачем свободи думки і творчості?

Чи є дилема «можна/не можна» тотожною опозиціям «свобода/несвобода» і «консерватизм/інновації» або є чимось іншим? Чи знищується історичний зв'язок і спадкоємність відмовою від минулих «не можна»? Чи означає прогрес зменшення сенсу дефініції «не можна» і розширення формулювання «можна»? Або він породжує нові сенси в рамках категорій «можна» і «не можна»? Де точка балансу між цими категоріями

Виставка пропонує відкритий діалог між художниками та глядачами. Які проблеми з системи координат «можна - не можна» хвилюють сучасних художників? Як трансформується ця система координат в нашу динамічну епоху? Які особисті «можна» і «не можна» стають важливими для художників і відображаються в їх творчості?

Конкурс триватиме до 24.00 5 вересня 2019. Розглядається живопис, скульптура, фотоарт, інсталяції, кераміка та інше. Учасникам необхідно надіслати на This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  наступну інформацію:

- фото робіт в хорошій якості (не менше 300dpi)

· інформацію про роботи, що включає :

- розмір

- техніку,

- рік створення

- концепцію роботи, яка б пов'язала її з темою виставки, обов’язкова 

- коротке творче резюме автора

Інформація подається українською та англійською мовами

Заявки на участь без вищевказаної інформації не розглядаються.

Доставка робіт до виставкового простору для виставки, да вивіз робіт після закінчення виставки проводиться самостійно авторами.

Дедлайн прийому заявок на участь у «МОЖНА – Не МОЖНА» до 4 вересня 00:00.

Інформуються тільки відібрані автори.

Куратор – Ірина Акімова

Координатор – Мирослава Якимчук (+380 63 671 64 25)

 

Kyiv, st. Voloska, 50/38, of. 144

  • Phone: +38 063 671 64 25
  • Email: uafraw@gmail.com

Photo of pictures

© UAFRA 2018. Все права защищены