Наші новини

АЛЛЕГОРІЯ СИЛИ

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Українська Асоціація Жіночих Досліджень в Мистецтві  (УАФРА) у партнерстві з совместно с Інститутом Проблем Сучасного Мистецтва  оголошує відкритий конкурс на участь у П’ятому АРТФЕСТІ Жіночого Мистецтва . АРТФЕСТ Жіночого Мистецтва був започаткований у 2017 році для підтримки та промоції креативності талановитих жінок у мистецтві.

Тема П’ятого Арфеста Жіночого Мистецтва:

АЛЛЕГОРІЯ СИЛИ

У 1470 великий живописець Сандро Ботічеллі написав картину «Алегорія сили», що уособлює моральну стійкість та залізну волю. На ній зображена молода жінка в обладунках, яка випромінює крихкість і жіночність разом із твердістю духу, моральною силою та впевненим спокоєм. Пройшло більше половини тисячоліття, а цей жіночий образ залишається об'єктом захоплення та втіленням фундаментальних характеристик жіночої натури. Змінюються парадигми епох, незмірно зросла роль жінки у суспільстві, її оцінка та самооцінка. Жіночість та впевненість йдуть поряд з професіоналізмом та надійністю. За словами Маргарет Тетчер, «..якщо ви бажаєте щось зробити , попросіть жінку».

Який образ сучасної жінки в очах жінок-художниць? Яким вони бачать сучасний світ та свою роль у ньому? Чи актуальний, як і раніше, сплав крихкості та сили в жіночому характері? У чому сила сучасної жінки? У чому джерело сили та натхнення? Як загалом виглядає сучасна алегорія сили? Ми запрошуємо Вас до творчої дискусії.

Конкурс відкритий для жінок мисткинь будь якої національності старше 18 років ,  незалежно від рівня професійної освіти, стадії професійної кар’єри, місця проживання.

На конкурс приймаються роботи в усіх формах візуального мистецтва ( у т.ч. живопис, колаж, скульптура, інсталяція, діджітал арт). Кожна мисткиня може прислати фото1- 2 робіт, які найкраще представлять її творчість та розкриють тему Артфесту. Розмір фото робіт має бути не більше, ніж 1.2 Мб, формат JPG, JPEG.

До аплікації також входять  коротке біо автора  ( до 100 слів), опис робіт (назва, матеріал, розмір, концепт- до 150 слів), веб сторінка автора та сторінки в соціальних мережах, адреса електронної пошти, місце проживання. 

Аплікації та фото робіт  надсилати на адресу : Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Дедлайн прийома аплікацій – 20 серпня 2023 року

Оголошення результатів відбору – 26 серпня 2023 року

Пересилка робіт до місця проведення Артфеста (за кошти апліканта)- до 10 вересня 2023 року

Артфест  відкриється у виставкому залі Інституту проблем сучасного мистецтва у вересні 2023 року. Куратор- лідерка УАФРА Ірина Акімова

м. Київ, вул. Волоська, 50/38, оф. 144

  • Телефон: +38 063 671 64 25
  • Email: uafraw@gmail.com

Фото картин

© UAFRA 2018. Все права защищены