Наші новини

«Грецький акцент: українське бачення»

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Зараз у Греції проходить виставка українського сучасного мистецтва «Грецький акцент: українське бачення»,  організована Центром культури «ArtLine» за підтримки Міністерства закордонних справ України та Посольства України Україна в Греції. 

UAFRA виступає партнером цього арт-проекту.

Проект складається з двох частин: презентація виставки в Посольстві України в Греції (Афіни) 8-10 жовтня та виставка в галереї PurPur (Ламія) 11–25 жовтня 2019 року. Тема виставки будує зв’язок між минулим і сучасним, між Грецією та Україною. Як ідеали краси та гармонійного розвитку людини, створені в стародавній Греції, трансформувались у сучасному суспільстві загалом та в українському суспільстві зокрема? Що сьогодні сприймає сучасна людина як гармонію та красу? Що ми сьогодні вважаємо каноном краси?

Грецію називають колискою європейської цивілізації. Понад 10 яскравих українських художників, які формують українську сцену сучасного мистецтва,  запрошені віддати шану потужній грецькій культурі та презентувати своє унікальне українське бачення на неї завдяки своєму мистецтву. Тема  розроблена художниками через багато різних філософських аспектів. Це  погляд на гармонійний тип суспільства (заснований на роздумах про народжену у Греції демократією); роздуми про внутрішню красу душі, яка прихована у клітці сучасних стереотипів та впливу ЗМІ;  погляд на  проблеми сучасної екології як частину нашого розвитку  та на   вплив інновацій високих технологій на наші ідеї краси та способу життя;  співи про красу природи, яка все ще є нашим найкращим вчителем, та Любов, яка не має кінця,  і Вічні цінності, які потужніші за будь-які штучно створені кумири сучасного суспільства. 

Куратор проекту - відомий український художник, член Національної спілки художників України, член Асоціації візуальних мистецтв Центральної Греції (VAACG), член Національної спілки журналістів України, арт-директор культурного центру «ArtLine» Маріанна Абрамова. У проекті беруть участь 10 українських художників : Маріанна Абрамова, Ірина Акімова, Лідія Гринько, Лілія Задоянчук, Інна Катющенко, Лана Кауфман, Альона Кічкіна, Тетяна Король, Олександра Мусієнко, Катерина Пятакова, Наталія Стрижко, Олена Смаль

Ірина Акімова , лідер UAFRA , представила на виставку цикл своїх робіт «Грецька колиска» , до якої увійшли три полотна :

З грецького сосуду народився живопис: від Брегеля до Твомблі, Театр і маски,  Ножиці остракізму

«Греція-колиска мистецтв і демократії. Там з'явилися ці великі інструменти духовної свободи з усіма їхніми внутрішніми силами розвитку і суперечностями. На коренях грецької класики розвивався живопис від епохи Відродження до сучасного мистецтва: від шукачів скоєних форм і ліній до тих, хто намагався повністю звільнитися від їх пут. Чари театру, ледь виникнувши, назавжди подарували людству світ  масок, за якими може сховатися не тільки актор, але і глядач. Чудо демократії народилося разом остракізмом. Йде час, але еліксир натхнення не висихає в грецькому сосуді»

 

UAFRA бажає успіху цьому чудовому арт-проекту!

 

м. Київ, вул. Волоська, 50/38, оф. 144

  • Телефон: +38 063 671 64 25
  • Email: uafraw@gmail.com

Фото картин

© UAFRA 2018. Все права защищены