Наші новини

МИСТЕЦТВО ДІАЛОГУ: УКРАЇНСЬКИЙ АРТ-ПРОЕКТ «GREEK ACCENT: UKRAINIAN VISION» В ГРЕЦІЇ

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Початок жовтня в Греції ознаменувався української арт-складової.

UAFRA (Українська асоціація жіночих досліджень в мистецтві) підтримувала цей проект і виступила його партнером.

8 жовтня відкриття Українського арт-проекту «Greek accent: Ukrainian vision» відбулося в самому серці України в Греції - в Посольстві України. А вже через кілька днів проект відправився в подорож до міста Ламія, де з 11 по 25 жовтня галерея "PurPur Gallery" гостинно відкрила свої двері для українського мистецтва.

Організатором проекту виступив Культурний центр «АртЛайн» за підтримки МЗС України та Посольства України в Греції. Реалізація проекту стала можливою завдяки плідній співпраці Культурного центру «АртЛайн» з центральної галереєю міста Ламія - «PurPur Gallery» і муніципалітетом міста Ламія.

Куратор проекту Маріанна Абрамова - українська художниця, журналіст, арт-директор КЦ "АртЛайн", член Асоціації художників Центральної Греції (VAACG) - поставила за мету представити різноманітність українського сучасного мистецтва і створити прецедент для плідної арт-діалогу між Україною та Грецією, вибудувати міст взаєморозуміння і єдності між двома країнами на емоційному рівні.

Греція подарували світові класичні ідеали краси і гармонійного розвитку особистості. Але які трансформації пережили ці ідеали в сучасному суспільстві? Що для жителя мегаполісів є ідеалом краси і гармонії сьогодні?

Дванадцять яскравих українських художників шукали відповідь на ці питання і відтворили своє бачення в роботах, створених спеціально для цього проекту. Таким чином українські художники, не тільки віддали данину великої культури Греції, але і підняли багато таких важливих глобальних питань, як побудова ідеального суспільства, екологічні проблеми, які є невід'ємною частиною нашого розвитку, вплив інтернет-технологій і мас-медіа на формування нашого стилю життя і уявлення про красу, велич Природи і Вічні цінності, які часто виявляються сильнішими, ніж будь-які ідоли сучасного технократичного суспільства.

Тема проекту: краса, гармонія, гармонійний розвиток особистості об'єднала роботи українських авторів, які працюють в різних жанрах і техніках. На виставці були представлені живопис, колажі, пастель, роботи, виконані в унікальній авторській техніці живопису на склі, і авторська лялька. Обидві презентації проекту - в Афінах і Ламіі - пройшли з успіхом і привернули увагу вимогливої ​​публіки. На презентації в Посольстві України були присутні глави і представники дипломатичних місій, грецьких офіційних і культурних кіл, української громади Греції і бізнес еліти.

Відкриття виставки в м Ламія відвідали представники Муніципалітету міста, арт- критики, письменники, ділова і професійна творча аудиторія.

«Публіка тепло прийняла нас, жваво реагувала на тему проекту і її бачення українськими художниками. Глядачі були вражені різноманітністю точок зору і творчих методів. Виникали цікаві питання та обговорення. Рада, що проект став поштовхом для дискусій. Склався живий, невимушений діалог. Щиро дякую всім учасникам, партнерів та медіа-партнерів як з української, так і з грецької сторони! І сподіваюся, що це стане початком для нових цікавих двосторонніх проектів. У наших планах продовження і розширення успішної співпраці », - каже куратор проекту Маріанна Абрамова.

Учасники проекту: Маріанна Абрамова, Ірина Акімова, Лідія Гринько, Лілія Задоянчук, Інна Катющенко, Лана Кауфман, Олена Кічкіне, Тетяна Король, Олександра Мусієнка, Катерина Пятакова, Наталя Стрижко, Олена Смаль Фото: The Gate Agency (Григорій Веприк)

 

 

https://tvoyshans.club/novosti/sobytia/iskusstvo-dialoga-ukrainskij-art-proekt-greek-accent-ukrainian-vision-v-greczii/?fbclid=IwAR3rCPceZP-bR2oNB5rjxg1hypl6NnpeMp8FE3iM6ap3mvNTgje8krxnRdQ

м. Київ, вул. Волоська, 50/38, оф. 144

  • Телефон: +38 063 671 64 25
  • Email: uafraw@gmail.com

Фото картин

© UAFRA 2018. Все права защищены