Наші новини

Жіночий погляд з-за лаштунків на сцену життя: фоторепортаж з виставки сучасного живопису в Києві

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

У Музеї історії Києва відкрилася виставка "Погляд з-за лаштунків". В експозиції представлені роботи 23 сучасних українських та іноземних художниць, які працюють у жанрах живопису, інсталяції, перфомансу, колажі, фото- та відеоарту.

Організатори арт-проекту пропонують поглянути на життя крізь призму шекспірівських рядків "Весь світ – театр, а люди в ньому – актори".

 

"Давайте подивимося з-за лаштунків на сцену життя й у глядацький зал. Які вони - актори, з якими ми стикаємося в житті? Як глядачі сприймають театральні історії і акторів, які перевтілюються у героїв своєї ролі? Чим живе глядацький зал, в якому кожен глядач грає свою роль? Як нам вдається одночасно грати дві ролі - глядача і актора? Які маски ми одягаємо на себе в реальному житті і навіщо? Де проходить тонка грань між грою і реальними почуттями? Як змінюються наші власні ролі в залежності від зовнішніх обставин і нашого становлення як особистості?", - звертаються організатори проекту до відвідувачів.

 

Вивчаючи експозицію, глядачі можуть ознайомитися з жіночим поглядом сучасних художниць на складну систему людських відносин з несподіваними трактуваннями, емоційними діалогами, тонкою іронією і щирими думками.

 

Організатором виставки виступила Українська асоціація жіночих досліджень в мистецтві (UAFRA).

https://dt.ua/CULTURE/zhinochiy-poglyad-z-za-kulis-na-scenu-zhittya-fotoreportazh-z-vistavki-suchasnogo-zhivopisu-v-kiyevi-339754_.html 

м. Київ, вул. Волоська, 50/38, оф. 144

  • Телефон: +38 063 671 64 25
  • Email: uafraw@gmail.com

Фото картин

© UAFRA 2018. Все права защищены