Наші новини

Reflections / Роздуми

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

22 грудня в Музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва відбулось відкриття персональної виставки Ольги Пілюгіної.


Знана українська художниця представить на виставці "Reflections" / "Роздуми" нові та вже відомі гобелени різних років.
В основі експозиції - твори-роздуми на теми: прагнення людської душі до пізнання істини, самовдосконалення; кохання, що окрилює і надихає; любов до рідного краю, милування навколишнім світом, розумно створеним і наповненим любов’ю. У переважній більшості, це композиції з птахами, що линуть назустріч одне одному у передчутті радісних обіймів, чи спрямовані в єдиному польоті вгору до світла. Кожен гобелен це певний період життя, стан, настрій, думки, особливі переживання. Це розповіді з глибоким змістом і символізмом.
Твори виконані у давній техніці двостороннього гладкого ручного ткання натуральними вовняними нитками. Вони приваблюють глибиною поєднання традицій та сучасності, своєрідною фактурою, теплом і особливою гармонією кольорів. Декотрі роботи виконані в обмеженій кольоровій гамі натуральних нефарбованих відтінків вовни, що доповнені фарбованими. Таке поєднання символізує гармонійне співіснування природи і людини.
На виставці представлені також сучасні тематичні монументальні орнаментальні твори в авторському стилі, створеному на основі кращих традицій українського килима та характерних рис українського бароко, пропущених крізь призму особистого бачення художниці. У тому числі гобелени, що були визнані кращими на Всеукраїнських виставках-конкурсах «Кращий твір року». В основі цих композицій вічний символ роду – «Дерево життя», що проростає з глибини віків у сьогодення. Це зв’язок поколінь, минулого, сучасного й майбутнього, любов до традицій і рідної культури.
Кожна людина оточує себе і навколишній простір тим, чим наповнена сама. У красі Всесвіту, людських душ, взаємин, коханні – прояв Любові Світової. Краса внутрішня прагне до краси навколишньої.
Про мисткиню:
Ольга Пілюгіна присвятила своє життя мистецтву гобелена. Це спадкова справа, адже народилась в родині художників і зростала у мистецькому середовищі. Творчий шлях художниці пролягає крізь дослідження та вивчення кращих традицій килимарства до їх розвитку.

 

фото

Виставка прийматиме відвідувачів з 22 грудня по 10 січня.
Поспілкуватися із автором буде можливість 22.12 з 12:00 до 19:00 та 23.12 - 26.12 з 14:00 до 19:00.
Вартість квитка: 100 грн.
! Наявність сертифікату вакцинації чи негативного тесту на COVID-19 та захисної маски обов’язкові.
Адреса виставки: МВЦ сучасного мистецтва, Київ, вул. Б. Хмельницького, 7
www.gobelen.in.ua
https://www.facebook.com/olga.pilyugina.58
https://www.facebook.com/pilyuhina/

м. Київ, вул. Волоська, 50/38, оф. 144

  • Телефон: +38 063 671 64 25
  • Email: uafraw@gmail.com

Фото картин

© UAFRA 2018. Все права защищены